dijous, 25 d’abril del 2013

GALETES SALADES / GALLETITAS SALADAS / CRACKERS

La recepta d'avui és un aperitiu molt fàcil de fer i molt saborós  No es que sigui un plat habitual, la veritat es que va sortir per iniciativa dels amics de Da Capo, pel seu concert de Sant Jordi.
Nomes cal una mica de farina, llet, sal , orenga i oli.
En un bol poses la farina , la sal i l'orenga ho barreges be, afegeixes la llet i l'oli , ho barreges amb una espàtula  i quan estigui barrejat ho aboques al marbre , ho treballes una estona amb les mans fins que la massa no s'enganxi, espolvorejes el marbre amb una mica de farina i amb un corró estens la massa.
La deixes d'un gruix d'uns 2 cm. amb un tallapastes fas les formes que vulguis. Les poses en una safata de forn coberta amb paper sulfuritzat.
Pre-escalfes el forn a 200º i quan el tinguis calent l'abaixes a 180º i cous les galetes uns 8 o 10 min.
Deixes que es refredin i et desapareixerant. Les meves no es van arribar a refredar.
També hi podeu posar formatge parmesà, fruits secs o les herbes aromàtiques que mès us vinguin de gust.

INGREDIENTS
300 gr. de farina de força
5 gr. de sal
10 gr. d'orenga
75 ml. d'oli d'oliva
150 ml. de llet ( és pot substituir per aigua )


La receta de hoy es un aperitivo muy fácil de hacer y muy sabroso. No es que sea un plato habitual, la verdad es que salió por iniciativa de los amigos de Da Capo, para su concierto de Sant Jordi.
Sólo hace falta un poco de harina, leche, sal, orégano y aceite.
En un bol mezcláis la harina, la sal y el orégano , añades la leche y el aceite, lo remueves con una espátula y cuando esté mezclado lo viertes en el mármol, lo trabajas un poco con las manos hasta que la masa no se pegue, espolvorear el mármol con un poco de harina y con un rodillo extiendes la masa, la dejas de un grosor de unos 2 cm., con un corta-pastas haces las formas que quieras. Las depositas en una bandeja de horno cubierta con papel sulfurado.
Pre-calentar el horno a 200 º y cuando este caliente lo bajas a 180 º hornear  las galletas unos 8 o 10 min.
Dejar que se enfríen y desaparecerán, las mías no llegaron a enfriarse.
También podéis agregar queso parmesano, frutos secos o las hierbas aromáticas que más os apetezcan.

INGREDIENTES
300 gr. de harina de fuerza
5 gr. de sal
10 gr. de orégano
75 ml. de aceite de oliva
150 ml. de leche (se puede sustituir por agua)

Today's recipe is an easy snack to make and very tasty. It's not a  usual dish, the truth is that the initiative came from friends of Da Capo, for Sant Jordi concert.
It just takes a little flour, milk, salt, oregano and oil.
In a bowl you mix the flour, salt and oregano.Add milk and oil and mix it with a spatula. After some minutes of mixing you work a little with your hands until the dough does not stick, marble sprinkle with a little flour. With a rolling stretch out the dough, let a thickness of about 2 cm., and cut the shapes you want.
Pre-heat oven to 200 degrees and when it warms up turn it to 180 degrees.  Bake the cookies about 8 or 10 min.
You can also add parmesan cheese, nuts or herbs you most desire.

INGREDIENTS
300 gr. bread flour
5 g. salt
10 gr. oregano
75 ml. olive oil
150 ml. milk (water may be substituted)








divendres, 12 d’abril del 2013

ESPUMA DE FRESA / ESCUMA DE MADUIXA / STRAWBERRY FOAM

El post de hoy va dedicado a un amigo de mi hija mayor, Jaime al que le gustó la foto que Blanca colgó del postre.
Como ya sabeis me encanta "remenar" en la blogosfera para encontrar cosas nuevas con las que experimentar, este postre lo encontré en uno de mis blgs favoritos www.webosfritos.es, pero yo la he adaptado a nuestro gusto.
De hecho esta receta es ideal para aprovechar esas fresas o fresones que estan algo desmejorados.
Primero haces una gelatina de sabor a fresa con la mitad del agua que indica el fabricante, la reservas en un bol hasta que esté fria.
A continuación lavas las fresas y las trituras junto con el yogurt, lo reservas.
Batir la gelatina con unas varillas eléctricas para que entre aire, debes hacerlo a la máxima velocidad, cuando haya doblado el volumen le añades la fresa batida y bates un minuto más hasta que se integre.
Poner en vasitos o en bols para servir, dejar reposar en el frigorifico durante 1 hora.

INGREDIENTES (5 vasitos )

1 sobre de gelatina de fresa , hacendado.
1 iogurt natural edulcorado
20 fresones ( 200 gr. )

                               -----------------------------------------------------------------


El post d'avui va dedicat a un amic de la meva filla gran, el Jaime al qual li va agradar la foto que la Blanca va penjar de les postres.
Com ja sabeu m'encanta "remenar" a la blogosfera per trobar coses noves amb les que experimentar, aquestes postres el vaig trobar en un dels meus blogs favorits www.webosfritos.es, però jo l'he adaptat al nostre gust.
De fet aquesta recepta és ideal per aprofitar aquestes maduixes o maduixots que estan una mica tocades.
Primer fas una gelatina de sabor a maduixa amb la meitat de l'aigua que indica el fabricant, la reserves en un bol fins que estigui freda.
A continuació rentes les maduixes i les tritures junt amb el iogurt, ho guardes.
Bateu la gelatina amb unes varetes elèctriques perquè entri aire, ho has de fer a la màxima velocitat, quan hagi doblat el volum li afegeixes la maduixa batuda i bats un minut més fins que s'integri.
Posar en gotets o en bols per servir, deixar reposar a la nevera durant 1 hora.

INGREDIENTS (5 gotets)

1 sobre de gelatina de maduixa,  hacendado.
1 iogurt natural edulcorat
20 maduixots (200 gr.)

                                  -------------------------------------------------------------------

Today's post is dedicated to a friend of my oldest daughter, Jaime who liked the photo that hung Blanca dessert.
As you know I love "Remenar" in the blogosphere to find new things with which to experiment, I found this recipe in one of my favorite blogs www.webosfritos.es.
In fact this recipe is ideal for making those  damaged strawberries.
First you make a strawberry flavored jelly with half the water that indicates the manufacturer.
Save up  in a bowl until it is cold.
Then wash strawberries and blend with the yogurt.
Beat jelly with electric rods to air, do it at top speed, doubled in volume when you add strawberry topping and bats a minute until blended.
Put in cups or bowls to serve, let stand in the refrigerator for 1 hour.

INGREDIENTS  (5 cups)

1 packet of strawberry jelly.
One naturally sweetened iogurt
20 strawberries (200 gr.)