divendres, 31 d’agost del 2012

APFELSTRUDEL

La recepta d'avui son unes postres típiques de la cuina Austríaca i del Sur d'Alemanya, es fa amb pasta de full, compota de poma , panses i pa ratllat.També si poden afegir fruits secs, jo hi he posat nous que tenia a casa.
Primer poseu les panses a macerar en un bol amb un bon raig de conyac. Peleu i talleu les pomes a trocets
petits, les poseu en un cassó amb dues bones cullerades de sucre moré, la mantega i el conyac de la maceració de les panses, un canó de canyella o una cullerada de pols, i una culleradeta de pebre negre, ho coeu a foc mitjà fins que veieu que la poma esta cuita, ho retireu del foc i hi afegiu les panses i les nous.
Agafeu la làmina de pasta de full, l'estireu i hi poseu la barreja de la poma i les panse ( quan estiguin fredes ), ho enrotlleu ( com un braç de gitano ) i ho amb ou , ho poseu al forn ( pre-escalfat ) a 180º durant uns 30 minuts.
Quan ho traieu del forn ho espolvoreu amb sucre glaç i ho serviu acompanyat de nata o gelat de vainilla.
Es pot menjar fred però el típic es menjar-ho tebi i amb el gelat o la nata freds.




dimecres, 29 d’agost del 2012

PANATXE DE VERDURES

Ja sabeu que les verdures son el més saludable dels menjars, jajajajjaja, me'n ric perquè a casa meva son anti-verd i costa moltíssim que mengin verdura.Aquesta es una recepta molt fàcil i la podeu fer amb el que tingueu a casa.Jo aquest cop he agafat,pastanagues,mongetes,col-i-flor, i pèsols.
No  hi ha cap secret, talleu les verdures a daus, les renteu bé i les bulliu amb aigua amb una mica de sal.
Quan les tingueu cuites les escorreu i les refredeu amb aigua amb gel perquè no perdin el color.
Les disposeu en una safata alternant els colors, les serviu amb oli , maionesa o vinagreta de mostassa.

INGREDIENTS ( 5 PERSONES )

1 col-i-flor
300 gr. de pèsols
300 gr. de pastanagues
300 gr. de mongetes
sal,oli, vinagre, mostassa,maionesa

dimarts, 28 d’agost del 2012

ENSAÏMADES


Ja sabeu que m'agrada remenar blogs de cuina, i fer receptes d'aqui i d'allà, la recepta d'avui l'he tret d'un blog que es diu www.tallerdesucre.blogspot.com.es  la elaboració sembla molt complicada però no és així.
Posem la massa mare en un bol i amassar fins a formar una bola, la cobrim d’aigua i esperem a que floti, en aproximadament 10 minuts.
En un altre bol , posem  la resta de farina, el sucre, l’aigua, el llevat i els tres ous i amassem, afegim la massa mare i anem agregant l’oli d’oliva ,poc a poc, ho tapem i deixem reposar la massa 15 minuts.
Engreixem bé, amb l’oli de gira-sol, la taula de treball , i agafarem porcions d' aproximadament 60 gr , i l’estirarem amb el corró, si es trenca una mica no passa res,formen un xurro i untem amb la llar,enrotllem la massa en forma d'espiral.
Col•locar , separades, en una safata per el forn,les ensaïmades, tapem i deixem llevar 2 hores aproximadament ,o fins que doblin el seu volum.
Escalfem el forn hi posem les ensaïmades  a 170 graus , ruixades amb aigua , durant 12 minuts aproximadament, o fins que agafin un color daurat.
Deixem refredar i empolvorem amb sucre de llustre.


INGREDIENTS (+- 20 unid.)
Massa mare:
- 10 ml d’aigua 
-10 gr de llevat fresc
-80 gr aproximadament de farina
Massa:
-510 gr de farina
-110 gr de sucre
-110 gr d’aigua
-10 gr de llevat fresc
-3 ous
-30 ml d’oli d’oliva
-Llar de porc
-oli de gira-sol
-Sucre de llustre


                       




dilluns, 27 d’agost del 2012

OUS FARCITS

Aquest és un plat supersenzill, a casa tenim dues variants i les dues ens encanten, la que us faré avui és deliciosa i es pot fer com un entrant o un platillo fred en un dinar o sopar fred.
Agafeu els ous, els bulliu ( cinc minuts quan l'aigua hagi arrencat el bull  ),quan estiguin els retireu i deixeu que s'arrefreden. Quan siguin freds els peleu i els talleu per la meitat, separeu els rovells i els poseu en un bol o directament al pot de la batedora.
Al got de la batedora poseu els rovells dels ous, la tonyina i dues cullerades de maionesa, ho salpebreu hi ho bateu fins que quedi una pasta fina.
Amb aquesta pasta farciu les meitats dels ous i les cobriu amb maionesa, la maionesa la rebaixeu amb unes cullerades de llet.

INGREDIENTS
6 ous
1 llauna de tonyina
1 pot de maionesa, o 250 gr. de maionesa casolana
sal