divendres, 24 de febrer del 2012

SOPA DE PEIX

Aquesta és una sopa molt senzilla, només necessiteu una mica de peix i pa sec.
En una olla poseu el peix per fer un fumet  jo sempre compro morralla, un cap de rap i aprofito si tinc alguna espina o cap de lluç, i afegiu una seba, un tomàquet madur i una fulla de llorer, ho cobrim d'aigua i ho bullim una mitja horeta, no cal més. Coleu el fumet i el reserveu. Trieu el peix i separeu tota  la carn que pugueu.
Per fer la sopa agafeu una seba i dues cullerades de salsa de tomàquet i ho passeu pel turmix, en una cassola poseu un raig d'oli i sofregiu la seba amb la salsa de tomàquet, hi afegiu un sospir d'anis i hi afegiu el fumet, ho remeneu i deixeu que arrenqui a bullir llavors afegiu el pa que tingueu sec, si no en teniu podeu posar unes cullerades de pa ratllat, ho deixeu bullir uns cinc minuts anat remenant per desfer el pa amb unes varilles.
Si no us en sortiu, passeu-ho per la batedora per que quedi ben fì.
Per acabar quan ho tragueu del foc hi afegiu un ou remenant per que quedi quallat i els trossets de peix que haureu reservat.

INGREDIENTS ( 5 PERSONES )

1/2 mig kg. de peix per sopa
1 cap de rap i l'espina
2 sebes
2 c.s. salsa de tomàquet
2 l. aigua
pa sec, o 3 cullerades de pa ratllat,
sal, llorer, anis.

dijous, 23 de febrer del 2012

FIDEUÀ

Aquest plat es un dels que mès em demana una de les meves filles, li encanta. Per fer una bona fideuà necessitem un bon fumet i poca cosa mès.( en cas de no tenir fumet, podem fer servir algun dels caldos de peix que hi ha al mercat).Una bona sèpia i la salsa ( es a dir una sepia de platja bruta ). I uns clamars.
En una paellera posem un bon raig d'oli i hi sofregim els fideus ( jo faig servir fideus del nº2 o els mitjans del mercadona) , quan els tingueu rossos els retireu.
En el mateix oli poseu uns grans d'all i una sèpia grossa tallada a trossos, ho sofregiu amb cura de que no us esquitxi, abaixeu el foc. Quan vegeu que la sèpia està feta hi poseu la salsa de la sèpia ho remeneu i hi afegiu els fideus els mulleu amb el fumet i deixeu que bullin uns 20 minuts. Veureu que els fideus es queden secs i que les punten s'aixequen, ja estan llestos.

INGREDIENTS ( 5 PERSONES )

300 gr. fideus del nº  2
500 gr de sèpia ( mes o menys ) i la seva salsa
200 gr de calamar
1l. de fumet
2o 3 grans d'all.
sal.
                                                      --------------------------------------------

Este plato es uno de los que más me pide una de mis hijas , le encanta . Para hacer una buena fideuá necesitamos un buen caldo y poco mas. ( En caso de no tener caldo , podemos utilizar alguno de los caldos de pescado que hay en el mercado ). Una buena sepia y la salsa ( es decir, una sepia de playa sucia) . Y unos calamares .
En una paellera ponemos un buen chorro de aceite y sofreímos los fideos ( yo uso fideos del n º 2 o los medios del mercadona ), cuando los tengáis rubios los retiráis .
En el mismo aceite poner unos dientes de ajo y una sepia grande cortada en trozos , lo sofreír con cuidado de que no te salpique , bajar el fuego . Cuando vea que la sepia está hecha ponéis la salsa de la sepia remover y añadir los fideos. Mojar con el caldo y dejar  que hiervan unos 20 minutos . Veréis que los fideos se quedan secos y que las apuntan levantan, ya están listos.

INGREDIENTES (5 PERSONAS )

300 gr . fideos del n º 2
500 gr de sepia ( mas o menos ) y su salsa
200 gr de calamar
1l . de caldo
2o 3 dientes de ajo .
sal .



dissabte, 11 de febrer del 2012

HAMBURGUESES AMB CEBA

Aquest es un plat molt fàcil de fer,vaja com quasi tots els que us presento.
Només necessitem unes bones hamburgueses de la vostra carnisseria  preferida o fetes per vosaltres mateixos, us ensenyaré com les faig jo.
Per fer les hamburgueses demano meitat de carn picada de vedella i porc, ho barrejo amb un ou ,un parell de grans d'all picat,unes branquetes de julivert,dues cullerades de pa ratllat, sal, pebre i un pel de canyella.Ho barregeu ben barrejat i feu les hamburgueses.
Les fregiu en una mica d'oli i les reserveu, en la mateixa paella poseu la ceba tallada en juliana i la feu coure fins que estigui transparent, quan falti poc per que acabi de coure hi poseu les hamburgueses per que s'acabin de fer.

INGREDIENTS ( 4 HAMBURGUESES )

400 gr. carn picada (vedella/porc)
3 cebes grosses
sal,pebre,all,julivert,pa ratllat

dijous, 9 de febrer del 2012

MUFFINS DE CARABASSA

Ja us vaig dir que la carabassa dona molt de si, avui torno amb una altra recepta amb aquest ingredient.
Primer agafem un tros de carabassa ( 200 gr ) ho emboliquem amb un paper d'alumini i ho coem al forn fins que estigui tou. Ho reservem.
En un bol barregem els ous amb el sucre, quan estigui tot ben barrejat i afegim la llet, l'oli i la farina amb la llevadura i la culleradeta de bicarbonat, ho barregem fins que estigui tot integrat, agafem la carabassa cuita i la xafem amb una forquilla fins que quedi un pure, ho afegim a la barreja que hem fet abans. Remenem fins que estigui ben integrat.
Ho poseu en motlles per fer madalenes, omplint-los nomes fins la meitat, abans d'enfornar els espolvoreu amb sucre.
Preescalfeu el forn, i les coeu a 180º uns 15 min.
La mesura que faig servir es un got de iogurt.

INGREDIENTS ( 20 UNITATS + - )


200 gr de carabassa
2 gots de sucre
3 ous
3 gots de farina
1 got de llet
1/4 d'oli
1 sobre de llevadura
1 c.c.de bicarbonat



MELMELADA DE CARABASSA

No pensava que una hortalissa com la carabassa podes donar tant de joc, però des de que he descobert que amb els vegetals es poden fer unes melmelades estupendes, m'atreveixo a fer-ne amb qualsevol.
Avui li ha tocat a la carabassa ( que com que son tant grosses ) donen per moltes coses.
Aquesta recepta es molt senzilla , només necessitem la carabassa, sucre i unes gotes de suc de llimona.
Poseu en una cassola la carabassa tallada a dauets i el sucre, la cullerada de suc de llimona i ho posseu al foc lent durant +- una hora. Al començament ho remeneu fins que el sucre s'hagi diluït, vigileu que no s'enganxi.
Quan sigui acabat podeu posar-ho directament en pots, si voleu una textura mes fina podeu donar-li un cop de minipimer.
Els pots els bulliu en aigua perque quedin ben tancats al buit.

INGREDIENTS( 3 POTS DE 150 GR )


750 gr. de carabassa
750 gr. de sucre ( pot ser sucre moré i si no us agrada massa dolça podeu posar menys sucre)
1 c.c. suc de llimona


dimecres, 8 de febrer del 2012

CREMA DE CARABASSA

Perdoneu el temps que he estat sense publicar cap recepta, no tinc excusa.Aquest mes de febrer fa un any que vaig començar el blog, la idea que tenia era fer una recepta per dia, però soc una persona mandrosa i poc constant, ja veieu el resultat, torno a començar i intentaré que el proposit  s'acabi cumplint.
La recepta que us proposo avui està dedicada a un bon amic que ,a mès, cultiva hortalisses a casa seva. La carabassa no és del seu gust però jo l'he descobert aquest hivern i es una hortalissa molt agraïda.
Per comença tallem la carabassa en trossos i la pelem, en una cassola posem una mica d'oli i hi sofregim un parell de cebes fetes a trossos, quan siguin rosses hi afegim els talls de carabassa, ho cobrim amb aigua o brou de verdures i ho deixem bullir una mitja hora.
Ho triturem amb la batedora i ho passem pel xino, ho rectifiquem de sal .Ja està llesta per menjar, hi vaig afegir uns dauets de formatge roquefort i està deliciosa.


INGREDIENTS ( 4 PERSONES)
1 carabassa petita o 400 gr.
2 cebes
1/2 lt aigua o brou
sal, pebre