diumenge, 19 de juny del 2011

LIONESES

Afortunadament  tinc una filla a la que li agrada menjar i fer cuinetes, el divendres passat volia lioneses ( unes molt bones farcides de nata que a vegades compro a l'Area de Guissona), però com no en tenia i no era qüestió d'agafar el cotxe i gastar diners en un "capritxet" li vaig dir si vols en fem i aqui teniu el resultat.
Es posa a bullir en un cassó l'aigua amb la mantega i la sal , quan arrenca a bullir s'hi afegeix de cop la farina tamitzada. Ho remeneu bé i deseguida ho treieu del foc seguint remenant fins que no quedi ni un grumoll. Seguidament hi anirem afegint els ous d'un en un és a dir : afegim un ou remenem be fins que l'ou estigui ben incorporat desprès el següent.
Tot seguit es posa la pasta en una màniga pastissera, en una safata per forn posem un paper sulfuritzat i hi anem estenent les boles de pasta, deixant una distància entre elles.
Ho coem al forn a 200º durant 25 min aprox. el forn escalfat previament.
No cal que us digui que aquesta massa por servir per fer receptes dolces o salades.

INGREDIENTS(20 unitats + -)

250 ml d'aigua
100 gr mantega
150 gr farina
2 ous
1 c.c. sal



CROQUETES DE POLLASTRE CASOLANES

Be ja sabeu que a casa meva els pollastres només han de tenir cuixes, llavors si es compra un pollastre a l'ast les petxugues acaben sent unes maravelloses croquetes.Aqui va la recepta.
Agafeu les petxugues del pollastre, els hi traieu la pell i les piqueu fines.
En una paella poseu un parell de cullerades d'oli i una ceba ben trinxada, potxeu la seba fins que sigui ben transparent, ja sabeu a foc baix i amb una mica d'aigua, quan sigui feta hi afegiu el pollastre, mig got de llet i ho barregeu ben barrejat, hi afegiu dues cullerades de farina, sal i nou moscada i ho seguiu barejant fins que quedi una massa compacta que es separi de la paella.
Ho aboqueu en un plat i ho deixeu refredar. Per que la capa del damunt no es faci crosta, podeu embolicar-ho amb paper film.
Quan sigui freda escampo una mica de farina pel taulell i faig uns rulos amb  la pasta, els tallo a trossets i jatinc les croquetes, després ja sabeu les paseu per ou i farina de galeta i ja son llestes per fregir o congelar.
També podeu fer-les amb dues culleres, agafen la forma deseguida, o poseu la pasta en una mànega pastisera  
i feu uns xurrets de la mida que us vingui be.

INGREDIENTS ( 20 a 30 CROQUETES )


2 petxugues de pollastre ja cuites
1 seba
oli,sal,farina, llet, nou moscada
ou, pa ratllat




dimarts, 14 de juny del 2011

PATATES FARCIDES DE LLAGOSTINS

Aquesta és una recepta d'aprofitament, tenia uns llagostins que havien sobrat d'un dinar  familiar però no eren suficients per un altre àpat.
S'agafen unes patates és renten i es bullen amb pell.
Quan estan fredes, les buidem amb cura de que no se'ns trenquin, les reservem.
Els llagostins el pelem i el piquem,els reservem.En un bol aixafem la patata que hem tret, hi afegim els llagostins i una mica de crema de llet, ho passem tot una mica per la paella i ja podem farcir les patates.
D'aquesta recepta no us puc posar la quantitat d'ingredients que he fet servir.
INGREDIENTS
patates
llagostins
sal, pebre, crema de llet.

RISSOTO DE CARABASSO A L ' AROMA DE ROMANI

L'arròs ens agrada de totes maneres, fer rissoto m'encanta i com es pot fer de qualsevol cosa avui us el he fet de carabassó que era la verdura que hem quedava a la nevera.Vaig llegir una recepta on l'aromatitzaven amb farigola, jo he provat amb el romaní que es l'herba aromàtica que tinc al jardí.
Agafeu el carabassó el talleu a daus i el poseu en una olla amb una mica d'oli i ceba picada fina, ho poxeu una estona, a part bulliu mig litre d'aigua amb unes branques de romaní, quan el carabassó i la ceba estiguin fets i afegim l'arròs ho remenem be i comencem a afegir-hi l'aigua del romaní ( un parell de tasses de cafè ) desprès seguim amb brou de verdures.
Ja sabeu heu d'anar remenant i afegint líquid a mesura que se'l vagi bevent.
Per acabar si no feu el règim que seguim a casa hi podeu posar una nou de mantega  i formatge parmesà.

INGREDIENTS ( 2 PERSONES )
1 ceba
1 carabassó
200 gr d'arròs
brou de verdures
sal, oli, romaní,aigua, mantega, parmesà


dijous, 9 de juny del 2011

CANELONS D'ESPINACS AMB SALSA DE PEBROTS

Direu: dues receptes d'espinacs, o li agraden molt els espinacs, o té complex de Popeye, o s'ha tornat vegetariana, nooooooo era la única verdura que hem quedava al congelador!!!.
Com ja sabeu l'home de casa meva  fa règim , però ja sabeu no barreja hidrats amb proteïnes llavors si vull fer pasta només la puc barrejar amb verdures i com m'aborreixo de fer sempre les verdures a la planxa o bullides avui m'he inventat aquests canelons que només porten espinacs.
Agafeu els espinacs i els descongeleu, els escorreu i els saltegeu en una paella amb unes gotes d'oli, hi afegiu mig got de llet de soja i dues cullerades de farina, ho rectifiqueu de sal i pebre i ho reserveu.
A part prepareu unes lamines per canalons ( jo faig servir les del mercadona que no s'han de bullir, només remullar-les en aigua ben calenta 25 min).
Per la salsa agafeu uns pebrots del piquillo, els saltegeu en una paella amb un parell de grans d'all i ho passeu per la trituradora amb 100 ml. de llet de soja.
Quant tingueu la pasta apunt la farciu amb els espinacs i la col.loqueu en una safata per forn untada amb una mica d'oli , els cobriu amb la salsa dels pebrots, ho empolvoreu amb una mica de pa ratllat i ho gratineu. Ja els podeu servir.

INGREDIENTS ( 16 CANELONS )


200 gr. espinacs congelats
1 caixa de plaques de canelons
150 ml. de llet de soja
300 gr de pebrots del piquillo ( 1 pot, o unes llaunes )
alls, sal, pebre, pa ratllat,



dilluns, 6 de juny del 2011

ESPINACS A LA CREMA

Aquest es un plat molt fàcil, no cal que tinguem espinacs frescos, jo ho faig amb congelats.
Agafem els espinacs els descongelem, els  escorrem be, els saltegem en una paella amb una mica de mantega.
Quan els tenim ben saltejats els salpebrem i hi afegim la crema de llet,ho deixem uns cinc  minuts a foc lent i   ja estan llestos per servir.

INGREDIENTS (4 PERSONES )


1 kg espinacs
300 ml de crema de llet
sal, pebre,mantega