dimarts, 13 de desembre del 2011

TORRONS DE XOCOLATE AMB AVELLANES I PANSES

Ja som al Nadal, sempre m'havia llegit totes les receptes de torrons que trobava però mai no he gosat preparar-les, aquest any m'he decidit. He començat per uns de xocolata que he trobat en un blog que m'agrada
molt www.salseandoenlacocina.com la recepta es facilísima.
Per començar necessitem uns motllos rectangulars, el més econòmic es un brick de llet buit, el partim per la meitat al llarg i ja podem fer servir les dues meitats com a motlle,  a més el material que recobreix el brick ens servirà per que no se'ns enganxi el torro.
Fonem el xocolate de cobertura i el posem en un dels dos motllos, pintem les parets procurant que quedin ben cobertes. Ho deixem refredar i ho reservem per desprès.
Amb la resta d'ingredients preparem la trufa, posem al foc la nata,el sucre , la mantega i les dues cullerades del licor que haguem escollit. En quant bulli ho retirem del foc i hi anem desfent la xocolata ho anem remenat fins que agafi una textura cremosa quan sigui tota la xocolata fosa i barregem les avellanes i les panses ( ho remenem amb un estri de fusta perquè quedin tots els fruits secs coberts. Aboquem la barreja al motllo que hem posat la cobertura i ho tapem amb l'altra part del brick. Ho deixem fins que sigui fred i ho posem a la nevera fins l'un demà que ja es podrà desmotllar.
Es pot fer amb qualsevol fruit sec que tingueu a casa o que us agradi, els podeu posar trossejats o com he fet jo sencers, i sobre tot es millor que els feu servir torrats, si no els teniu torrats els podeu torrar vosaltres mateixos a casa amb el forn a 200º funció ventilador +- 5 min.

INGREDIENTS
PER LA COBERTURA
100 gr. xocolata de cobertura
PER LA TRUFA
250gr. xocolata per postres
100 ml. nata líquida
75 gr. sucre
50 gr. mantega
50 gr. avellanes
50 gr. panses de corint
2 c.s. rom negre ( cognac, o el licor que mes us agradi )


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada