dimecres, 11 de maig del 2011

TARTA DE MADUIXES

Encara estem al temps de les maduixes i els  maduixots, a casa se'ls  mengen de totes maneres, però una de les meves filles sempre em demana el mateix pastis, aquest que us ensenyo avui, superfàcil de fer.
Quan ses uns quants de colla no val ser sibarita i menys amb els temps que corren, les postres d'avui veureu que no en tenen res de sibarites.
Necessitem aixó sí unes bones maduixes o maduixots, una massa de pasta de full i una crema catalana, si teniu temps la podeu fer casolana ( és a dir llet ous i una mica d'espessant ) o con jo he fet avui amb un sobre de potax ( ja sabeu els polvos preparats que nomes cal afegir-los a la llet ).
Agafeu un motlle pel forn d'uns 24 cm ( els baixets per fer tartes ) hi esteneu la massa la punxeu amb una forquilla, la cobriu amb paper de cuina i a sobre hi poseu cigrons per que no és bufi i la poseu al forn  uns 10 minuts a 180º amb el forn ja escalfat.
A part feu una crema com tingueu costum de fer, la deixeu refredar ( tapeu-la amb un paper film però posat de manera que toqui la crema aixó és perquè no es faci una crosta )i renteu i talleu els maduixots a làmines fines.
Quan tingueu la massa cuita la desemmotlleu, hi aboqueu la crema i esteneu per sobre els talls de maduixa fins cobrir tota la superfície, si voleu que tingui un toc brillant agafeu unes cullerades de melmelada de préssec i l'aclariu al foc amb mig got d'aigua i tres cullerades de sucre, ho deixeu bullir i despres pinteu les maduixes amb aquesta preparació.

INGREDIENTS 
1 motlle de pasta de full
unes maduixes , sempre ho faig a ull no sabria dir-vos quina quantitat.
250ml. de llet
1 sobre de preparat per crema
melmelada
sucre
aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada