dimecres, 25 de maig del 2011

BACALLA AMB TOMAQUET I GRATINAT DE MAYONESA

Qui ha dit que no és poden fer grans plats amb pocs diners, el plat que he fet avui és un d'ells. Per fer aquest plat el millor son uns bons lloms de bacallà Islàndia però a falta d'aixó us pot quedar ben apanyadet amb el bacallà congelat de la Sirena que es el que he fet servir jo.
Descongeleu el bacallà, el salpebreu a no ser que agafeu el que esta al punt de sal, i el fregiu, el podeu enfarinar una mica per que no se us trenqui, jo com ja sabeu i seguin la dieta de no barrejar hidrats i proteïnes no l'enfarino, has d'anar una mica més en compte i no coure'l massa.
En la mateixa paella i amb el oli i el suquet que ha deixat el bacallà he fet la salsa de tomàquet, amb uns tomàquets Raf  ben madurets, els he escaldat, pelat i triturat, he posat en una paella dos bons grans d'all els he sofregit i a continuació i he posat el tomàquet, ho deixeu fer a foc lent quasi una hora. Quan esta feta la salsa la reserveu.  
A part feu una maionesa una  mica espesa , a mi m'agrada amb uns grans d'all i oli d'oliva, si no voleu que tingui massa sabor ho podeu fer amb oli de gira-sol.
Quan tingueu tot aixó a punt , agafeu una safata que pugui anar al forn i poseu la salsa de tomàquet, a sobre els talls de bacallà i per sobre una cullerada de maionesa a cada tall, ho gratineu al  forn 2 o 3 minuts, queda exquisit.
 Tingueu en compte que si feu servir bacallà salat l'heu de dessalar, ja sabeu 24 hores amb aigua freda cambiant l'aigua uns 4 cops.

INGREDIENTS ( 4 PERSONES )
8 talls de bacallà congelat o 1 bon llom de la bacallaneria per cap.
1 kg de tomates o una llauna.
alls
1 ou
sal, pebre, oli.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada