dimarts, 19 d’abril del 2011

VERAT ESCABETXAT

L' escabetx és una forma de conservar aliments a base de vinagre, especies i sal. L'efecte conservador de l'escabetxat està en l'acció combinada de la lleugera pèrdua d'aigua que es produeix durant el procés, el descens del pH degut a l'addició de l'àcid acètic (del vinagre) i a l'acció de la sal i algunes espècies afegides, com el pebre roig. Aquesta  es una definició de la Viquipèdia que servirà pels que no sapigueu que es l'escabetx. Es una forma de conservar molt antiga, en algunes cuines s'escabetxen aus, peixos i fins i tot carn. A mi només m'agrada el peix escabetxat, sobre tot el verat i la tonyina. Fa dies quan era la temporada del verat vaig fer aquesta recepta que avui penjo. Aquest peix escabetxat entre dos trossos de pa està de mort, a mi m'encanta. I es molt senzill de fer.
He fet una variació sobre la manera de fer-ho, el peix s'ha d'enfarinar i fregir abans de posar-lo a l'escabetx, jo l'he fregit sense enfarinar, ja sabeu que a casa alguns seguim la dieta dissociada i no podem barrejar hidrats amb proteïnes el resultat però és bo igual.
Agafem el peix fem que ens treguin l'espina central i el tallem a rodanxes, les salem, les enfarinem i les fregim, les reservem en un paper absorbent per que treguin l'oli sobrant.
En una paella, posem una mica de l'oli de fregir el peix , sofregim els grans d'all, la pastanaga, la seba i les herbes, i afegim un gotet de vi blanc i ho deixem reduïr, hi posem la taronja , afegim el vinagre, ho coem durant 2 o 3 minuts i ho retirem del foc, hi posem el peix i ja esta llest.
Aquest plat es pot conservar a la nevera uns quants dies.

INGREDIENTS
4 verats
1 ceba de figueres 
4 grans d'all
1 pastanaga
1/2 taronja
unes branques de farigola, dos fulles de llorer
uns grans de pebre negre.
1/2 got de vi blanc
1 got de vinagre
sal, farina, oli






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada