dijous, 3 de març del 2011

RISSOTO DE BOLETS

El rissoto es una manera italiana de cuinar l'arròs, no tots els arròssos valen per fer-ho, l'arròs llarg i el vaporitzat són dues varietats amb les quals no es pot fer un rissoto, el millor arròs és el de grà rodó.
Es pot fer de moltes formes, amb verdures, amb formatge, amb bolets, jo l'he fet amb un variat de bolets en conserva que tenia per casa. L'elaboració, encara que entretinguda és molt senzilla. Sempre el faig en una cassola de fang amb el cul petit  ( té forma de wok ).
Es  posa unes dues cullerades d'oli, quan està calent s'hi afegeix una seba ratllada fina, es sofregeig i amig sofregir s'hi posen els bolets ( tallats fins), es segueix cuinant a foc lent uns cinc minuts, s'hi afegeix 1/2 vas de vi blanc i es deixa evaporar, quant està si tira l'arròs és remena tot un parell de vegades i s'hi va afegint el líquid ( aigua o brou ) a poc a poc i sense deixar de remenar. El líquid s'hi ha d'anar afegint de mica en mica, quan s'hagi vegut la primera tanda s'en hi posa més així fins que veieu que l'arròs ès cuit. El brou o l'aigua és millor que sigui calent. Quan ja està cuit ho rectifiqueu de sal, i afegiu una mica de mantega i formatge parmesà.

INGREDIENTS ( 2 PERSONES )
250 gr. de bolets en conserva
1 seba de figueres
1 litre d'aigua o brou ( mes o menys )
arròs ( jo com a mesura faig servir tasses de cafè ) dues tasses i mitja.
sal, mantega, parmesà, vi blanc.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada